Изграждане на пречиствателни станции
Публикувано през юли 22, 2009 · в категория Строителство

Източник: в. Марица

Доброто на финансовата стагнация е, че успя донякъде да отрезви и най-вероятно ще продължи да поставя всеки на мястото му.

инж. Мирослав Илиев

Мебелен магазин Дантес

Според собственика на строителна фирма МАИ-ГРУП ЕООД могат да се извлекат и положителни неща от сегашните несигурни времена. Въпреки трудното банково кредитиране е възможно да се строи ако разполагаш със собствени средства – тогава доказваш на какво си сбособен. Именно това показва инж. Илиев.

В Пловдив МАИ-ГРУП изгражда две кооперации, в София строи почивна база, а в село Шишманци – метални халета и в с. Марково изпълнява две частни инвестиции. На Асеновградско шосе има отреден терен и ще строи офис сграда с магазини. На тази позиция трябва да е готов и магазин за мебели Дантес.

 

МАИ-ГРУП стабилно отстоява своето място в бранша

Реставриране на обществена сграда, ПловдивЕдна от причините за това е обичта на младия собственик към професията, защото когато строи той, вижда как на празен терен оставя нещо след себе си. И колкото са повече нещата, които създаваш, толкова по-значимо израстваш като човек.

Освен вярата в себе си и екипа от 100 души, който ръководи, инж. Мирослав Илиев разчита и на постоянните си доставчици. Да отстоява на промените на пазара помага и собствената агенция за недвижими имоти и архитектурното бюро, с участието на които се затваря производствения цикъл. За успеха на фирма МАИ-ГРУП помага и амбицията да не отстъпва на позициите. Затова и цената на жилищната кооперация, намираща се в центъра града се продава по 1000 €/м². Причината за тази висока цена е, че апартаментите се продават напълно обзаведени, готови до ключ и с климатици, теракоти, паркет, контакти и т.н. Грижа на бъдещия собственик са единствено кухненското обзавеждане и мебелировката.

 

Фирмата предлага няколко схеми на плащане

  1. Собствен лизингов безлихвен заем.
  2. Разсрочено плащане.
  3. Закупуване срещу наем.

Условието е бъдещият собственик да сключи договор за минимум тригодишен наем и когато реши да закупи жилището, вноските му ще бъдат приспаднати от цената.

В строителните активи на фирмата се вписва луксозната бизнессграда – EUROFRIO на бул. Васил Априлов 176.

 

Нова цел – строителство на пречиствателни станции

Изграждане на пречиствателни станцииОтскоро собственикът на МАИ-ГРУП се цели в една нова сфера – строителството на пречиствателни станции. Според клаузите на ЕС до 2015 г. всяко частно предприятие, завод или ферма трябва със собствени средства да изгради такива пречиствателни станции. Фирмата спечелила позициите за България в тази сфера е, Еко Консулт Инженеринг ЕООД, а МАИ-ГРУП работи с нея в пълен синхрон.

От няколко години инж. Илиев ревностно държи на благотворителността – той подпомага с храна и подаръци възпитаниците на два от домовете за деца, лишени от родителски грижи в Пловдив. Напористият млад строител твърдо отстоява убеждението, че трябва да уважаваме възрастните и да подпомагаме младите.